informatie@zondagsdrinkers.be zondag van 11:00u tot 12:30u

Bush

Brasserie Dubuisson


De oudste en meest authentieke waalse brouwerij


De roots van Brasserie Dubuisson liggen ver in het verleden. De brouwerij kan bovendien prat gaan op een authenticiteit die veel collega’s haar benijden.
Het is namelijk de oudste brouwerij van Wallonië.

Brasserie Dubuisson werd in 1769 opgericht door Joseph Leroy

Op de huidige locatie in Pipaixvolgden 8 generaties brouwers elkaar in rechte lijn op.
Ook vandaag is deze familiale brouwerij 100% onafhankelijk.

In feite gaat de brouwtraditie van de familie nog verder terug in de tijd want vóór 1769 brouwden Joseph Leroy en zijn team op het kasteel van Ghissegnies recht tegenover de huidige brouwerij.

 

Bush Blonde

 • In 1998 lanceerde Hugues Dubuisson een nieuwe Bush voor de liefhebbers van blond bier naar aanleiding van de 65e verjaardag van de Bush Ambrée, destijds gelanceerd door zijn grootvader Alfred.

 • De Bush Blonde was geboren. Dit gefilterde hogegistingsbier past in het rijtje van de Bush Ambrée en de Bush de Noël. Ook dit bier is de vrucht van dezelfde expertise en dezelfde huisgist. Toch heeft deze blonde een heel eigen persoonlijkheid.

 • Door het gebruik van traditionele moutsoorten en de bekende Saazhop kleurt het bier helderblond en ontwikkelt zich een subtiel en tegelijk zeer evenwichtig aroma- en smakenpalet. Door de langdurige hergisting stijgt niet alleen het alcoholvolume tot 10,5% maar wordt het bier bovendien ook zeer licht verteerbaar.

  BushBlond

  Degustatie  De Bush Blonde heeft een goudblonde kleur.

  De uitgesproken aroma’s van gele vruchten (banaan, ananas) worden verrijkt met florale toetsen en impressies van citrus, vooral in de smaak.

  Het is een mals, lichtbitter bier met een evenwichtige smaak.

  Informatie  Type:          Belgian Strong Pale Ale
  Kleur:          Goud blond
  % ABV:  10.5
  IBU:    21
  Plato:    22
  Beschikbaarheid:    Permanent