informatie@zondagsdrinkers.be zondag van 11:00u tot 12:30u
23.02.2019

Om een heerlijke club als de onze levend en wel te houden moet ieder lid ten gepaste tijde zijn ideeën, gedachten en soms kleine frustratietjes kunnen uiten.

Dat doen we op onze jaarvergadering die rond de verjaardag van de oprichting (14 jaar geleden!) gehouden wordt.
Stiptheid staat op deze dag centraal. Daar wordt streng op toegezien. Te laat betekent onherroepelijk een boete. Straffeloosheid kunnen wij als deftige heren niet dulden noch tolereren. De wet is daar zeer duidelijk over. En zo geschiedde dat onzen Bob een dobbel-boete aan zijn been had.
Maar ook zij die tijdens het ZD-jaar het meeste stortbier, non-alcoholico genuttigd, geen uniform, geen dweil, bier heeft laten staan en afwezig is geweest ontspringt de dans niet. Recht heeft gezegevierd! Hoezee!

Als klap op de vuurpijl worden tussen de serieuze discussies en monologen van de voorzitter door een aantal originele wedstrijden gehouden om de sfeer erin te houden en de dorst weg te houden.
Maar o wee als je als eerste van 11 afvalt bij zo'n pijleke pik-, kaartje blaas- of frankske smijt-spel. Aan de biergalg met de arme sukkelaar.
De knappe constructie laat vermoeden dat het gebruik ervan niet meevalt. Dat is dus ook gebleken. Je glas bier als bij wijze van marionette tot u nemen is bijzonder lastig als je oog-hand coördinatie al wat bezoedelt is. Enfin, het glas was uiteindelijk leeg, half in de keel, half voorlangs de keel om zich vervolgens steevast een weg te banen richten en voorbij de navel der behalsrechtte.
Hilariteit ten top voor de toeschouwers, en achteraf bekeken ook voor de speler.

Als ge u amuseert vliegt de tijd. Goed gelachen, een biertje of twee genuttigd, veel gezeverd en toch een productieve samenspraak tot stand gekomen.
Wat moet een mens meer hebben om voldaan huiswaarts te keren en daar al dan niet de partner te moeten wakker maken wegens de toegangcode vergeten...

Dank beste vrienden voor wederom een formidabele en onvergetelijke avond.  

0187

10.02.2019

Vandaag zijn we goed vertegenwoordigd en hebben allemaal een behoorlijke droge keel. Een Stella of een frisse Jupiler gaan er goed in. 

Eén is wel zenuwachtig gezien zijn drink-baan-onderbreking of DBO ingaat op de klok van 12!
Het is van het grootste belang dat tijdens een DBO geen drup alcohol wordt genuttigd. Een Mon Cheri kan de DBO-nemer al zeer duur te staan komen.
Goede vrienden als we zijn doen we er natuurlijk alles aan om het slachtoffer van dienst alsnog van zijn laatste van de week een uitzonderlijk exemplaar te maken.

Groot is Tischwoe’s vreugde als hij zowaar een halve liter van zijn favoriete vocht voor zijn neus krijgt. Nog groter echter zijn verontwaardiging als hij de officiële klok in de gaten krijgt en ziet dat hij exact 14 minuten de tijd krijgt om ze leeg te krijgen. Na die tijd is wat rest onherroepelijk verloren en kan het hem zelfs een boete kosten mits kostbaar bier niet mag verspild worden volgens onze harde maar rechtvaardige Zondagsdrinkerswetten.

Heden is er tevens een nieuwe kandidaat die het lot wil tarten en zich onoverwinnelijk waant tegenover de scherpe en controlerende mede-ZDs. ally gaat in eer en geweten van maandag 11 tot maandag 18 februari zijn liederlijk bestaan even op stand by zetten en op water en melk trachten te overleven.

Kunnen we de snoodaards op een zonde betrappen en moeten zij een blauwe flap voor het goede doel opzij leggen?
We gaan in elk geval ons best doen om hen op het rechte pad te houden.

IMG 3656

 

IMG 3665

27.01.2019


Zondagsdrinkersvergadering met een culinaire toets.

Met een gezellige opkomst van 5 Zondagsdrinkers is er weer heel wat snol verkocht aan onze mooie stamtafel.
De rode draad van de gesprekken was steevast de toestand van onze makker “Kozze” die als het ware wordt gegijzeld in een gouden kooi in het verre Abu Dhabi. Zo is het op elke job wel iets natuurlijk, maar er zijn extremen, zoveel is duidelijk.

Verder zijn we er nog niet uit wat nu exact een “Vossenjacht” is. De Wally, die zich in deze ongetwijfeld fascinerende wereld heeft gestort dient hier nog wat uitleg bij te verschaffen.

We werden tevens getrakteerd op een bijzonder lekkere Hot-Dog en Hamburger.
Waarlijk een culinaire smaakbom alwaar een Meus nog jaloers op zou kunnen zijn.
Enfin, zo hebben we het toch ervaren. Een kinderhand is gauw gevuld zeggen ze ook wel eens.

Het hoeft niet altijd een speciale gelegenheid te zijn om er iets bijzonder van te maken.
Dank voor de fijne zondagse uren beste vrienden. 

Hamburger

20.01.2019
 
Alweer het laatste speciaal en op puur toeval berustend bierproef-moment van het Zondagsdrinkersjaar 2018-2019.

Deze keer viel het voor ons onbekende "Bieken" de eer te beurt.
Enkel te vinden op het wereld-wijde-web, maar daar laat een beetje Zondagsdrinker zich niet door afschrikken.
Jakke diende dit op fles hergiste sterk honingbier te presenteren aan de collega ZDs.


Argwanend werden de eerste slokskes tot zich genomen..., kreten als, "da riekt zuur!", "wa's da joh!" en " da wordt morgen de scheiterij!" waren legio.
Edoch, na over onze eerste emoties heen te zijn konden we alsnog genieten van dit specialleke.
De nasmaak viel te appreciëren en uiteindelijk bleek het brouwsel dan toch niet zo zoet te zijn als de naam laat vermoeden.

Weer eentje om af te vinken op onze "been there, done that"-lijst.
Wat de volgende winnaar wordt hangt af van de vluchtroute der dart-pijl.     pijl
 
 
IMG 3665
 

16.01.2019

Het moment waar we allemaal naar toe leven elk jaar opnieuw, waar we het allemaal voor doen.

Mensen gelukkig maken met een berg euro's, voor mensen die het heel hard nodig hebben, of om ons steentje bij te dragen aan een nobel project.

Deze keer waren we te gast bij de B52's die hun nieuwjaarsreceptie hadden, ze stelden daar onder andere hun zeer mooie project voor.

De badmintonclub engageert zich ertoe een groep mensen met een beperking mee te laten genieten van deze leuke sport. De deelnemers worden professioneel en met veel aandacht begeleid. Dat alles kost uiteraard een aardige duit.

We zijn dan ook apetrots dat we hen een steuntje in de rug kunnen geven bij de opstart van dit zeer warme doel van niet minder dan 2.308,30 Euro.

Na de uitgelaten dankbetuigingen en bewieroking hebben wij als Zondagsdrinkers deze apothese met een stevig glas bier bezegeld en dit in gezelschap van onze vrienden.

Prachtige avond, prachtig doel voor een prachtige club !!

 

B52

24.11.2018

Voor het tweede jaar op rij, een spetterend optreden van "ATOMIKA" 

Atomika

 atomika.be

 

Pagina 1 van 2