informatie@zondagsdrinkers.be zondag van 11:00u tot 12:30u

19.05.2019

En vandaag was het de beurt aan de Kozze, allée, den andere Kozze hé, misschien wel beter gekend als den Tischwou.

Met veel geluk bleef vorige maand zijn pijltje dan toch bijna niet hangen aan de affiche in het vakje met Gauloise.
... neen geen sigaretten, maar wel een goed biertje...

We konden met zen allen rijkelijk kiezen uit een blondje, een amber of eentje van 10 Volt, en dat laatste was natuurlijk de lekkerste.

En niet alleen had hij bier voorzien, maar ook een goed gevulde kaasschotel en salami welke hij met zijn goedziend oog, haarscherp in perfect gelijkmatige blokjes heeft gesneden.... we hebben er allemaal van gesmuld en veel plezier aan beleefd!

Tischwou Gauloise

01.05.2019

Vandaag is rood.... en ja hoor, de voor menig Zondagsdrinker gevreesde eerste mei was daar.

We zijn niet zozeer bekommerd om de verlofdag op zich maar wel om het feit dat we geacht worden enkel rood bier te nuttigen.
Met andere woorden, Kriek of Rodenbach. Iedereen die het niet gewoon is om deze bijzondere creaties te drinken weet dat een doordeweekse kriek smaakt naar zoet gefermenteerd kriekensap en Rodenbach naar zuur voorverteerd kriekensap.

Het is daarom niet vreemd dat niet alle Zondagsdrinkers deze uitdaging wensen of durven aan te gaan en gedwee de halve euros boven halen om hun eigen vertrouwde Jupilerke of Stellake te mogen drinken.

Hoe dan ook, altijd een feest op 1 mei en bijzondere dank aan Viviane van het Kliekske die als enige Belg moest werken op de dag van de Arbeid.

Rodenbach

 

28.04.2019

17de zondag van het jaar betekent dat er een specialleke op het menu staat.

Onze cafébaas heeft het dan voor één keer voor het zeggen en hij kiest wat wij zullen drinken. Uiteraard zou Dennis Dennis niet zijn als hij ons met een flutbier zou trachten te paaien. Zeker niet want we werden verrast door zijn keuze die viel op het smaakvolle bier "Averbode".
Dit heldere bier is fris en krachtig en laat zich makkelijk drinken. Het ziet er uit als pils maar dat is het in geen geval.
Ik zou er in elk geval geen hele avond op doorzakken.

Prima keuze Dennis, we hebben het ons laten welgevallen !!

Averbode

En daar hield het nog niet op want ook onze vriend De Kozze mocht zijn bier presenteren.
Tijdens het traditionele keuzemoment belande zijn dartpijl op een voor ons onbekend bier "Dunekeun".
We konden er ons niks bij voorstellen en konden enkel vermoeden dat het geen alledaags proeverke zou zijn.
Een zeer recent bier (2014) met toetsen van kruiden die in de duinen worden gevonden.

Buiten wat schelpjes, een rotte braambes en helmgras heb ikzelf nooit een kruid of vrucht mogen ontwaren in de duinen, maar dat ligt wellicht aan mijn onoplettendheid. Het bier was wel degelijk speciaal en bovenal lekker
.
Beetje troebel, maar dat was ongetwijfeld te wijten aan het duinzand dat op de bodem van het flesje zweefde. 

Dank je Kozze, zeker voor herhaling vatbaar.  

Dunekeun

14.04.2019

De laatste zondag van de vastenperiode, dan mag het al eens iets anders zijn denkt een doorwinterd Zondagsdrinker.

Hoe beter een hoogdag als deze vieren dan met datgene wat voorgeschreven staat in het Heilige Boek. Op Palm Zondag drinken we Palm.

Het moet gezegd dat niet iedereen een even grote fan is van dit amber-bier maar zij die het Kunnen apprecieren doen dat met volle teugen.
Zij die in zonde willen leven en verkiezen een meer voordehand liggend bier te nuttigen betalen daar een welverdiende boete voor.

Van Palm word je kalm. Dat is zo. Het tempo moet welliswaar in de gate gehouden worden want de broebels van Palm stijgen gevoelig sneller naar de hersenpan dan die van een standaard pils. Dat vonden we natuurlijk helemaal niet erg en hebben het ons zeer goed laten smaken.

Of de volgende opdracht (Rodenbach-dag op 1 mei) een even groot success zal worden is nog maar de vraag...  

Palm

23.02.2019

Om een heerlijke club als de onze levend en wel te houden moet ieder lid ten gepaste tijde zijn ideeën, gedachten en soms kleine frustratietjes kunnen uiten.

Dat doen we op onze jaarvergadering die rond de verjaardag van de oprichting (14 jaar geleden!) gehouden wordt.
Stiptheid staat op deze dag centraal. Daar wordt streng op toegezien. Te laat betekent onherroepelijk een boete. Straffeloosheid kunnen wij als deftige heren niet dulden noch tolereren. De wet is daar zeer duidelijk over. En zo geschiedde dat onzen Bob een dobbel-boete aan zijn been had.
Maar ook zij die tijdens het ZD-jaar het meeste stortbier, non-alcoholico genuttigd, geen uniform, geen dweil, bier heeft laten staan en afwezig is geweest ontspringt de dans niet. Recht heeft gezegevierd! Hoezee!

Als klap op de vuurpijl worden tussen de serieuze discussies en monologen van de voorzitter door een aantal originele wedstrijden gehouden om de sfeer erin te houden en de dorst weg te houden.
Maar o wee als je als eerste van 11 afvalt bij zo'n pijleke pik-, kaartje blaas- of frankske smijt-spel. Aan de biergalg met de arme sukkelaar.
De knappe constructie laat vermoeden dat het gebruik ervan niet meevalt. Dat is dus ook gebleken. Je glas bier als bij wijze van marionette tot u nemen is bijzonder lastig als je oog-hand coördinatie al wat bezoedelt is. Enfin, het glas was uiteindelijk leeg, half in de keel, half voorlangs de keel om zich vervolgens steevast een weg te banen richten en voorbij de navel der behalsrechtte.
Hilariteit ten top voor de toeschouwers, en achteraf bekeken ook voor de speler.

Als ge u amuseert vliegt de tijd. Goed gelachen, een biertje of twee genuttigd, veel gezeverd en toch een productieve samenspraak tot stand gekomen.
Wat moet een mens meer hebben om voldaan huiswaarts te keren en daar al dan niet de partner te moeten wakker maken wegens de toegangcode vergeten...

Dank beste vrienden voor wederom een formidabele en onvergetelijke avond.  

0187

10.02.2019

Vandaag zijn we goed vertegenwoordigd en hebben allemaal een behoorlijke droge keel. Een Stella of een frisse Jupiler gaan er goed in. 

Eén is wel zenuwachtig gezien zijn drink-baan-onderbreking of DBO ingaat op de klok van 12!
Het is van het grootste belang dat tijdens een DBO geen drup alcohol wordt genuttigd. Een Mon Cheri kan de DBO-nemer al zeer duur te staan komen.
Goede vrienden als we zijn doen we er natuurlijk alles aan om het slachtoffer van dienst alsnog van zijn laatste van de week een uitzonderlijk exemplaar te maken.

Groot is Tischwoe’s vreugde als hij zowaar een halve liter van zijn favoriete vocht voor zijn neus krijgt. Nog groter echter zijn verontwaardiging als hij de officiële klok in de gaten krijgt en ziet dat hij exact 14 minuten de tijd krijgt om ze leeg te krijgen. Na die tijd is wat rest onherroepelijk verloren en kan het hem zelfs een boete kosten mits kostbaar bier niet mag verspild worden volgens onze harde maar rechtvaardige Zondagsdrinkerswetten.

Heden is er tevens een nieuwe kandidaat die het lot wil tarten en zich onoverwinnelijk waant tegenover de scherpe en controlerende mede-ZDs. ally gaat in eer en geweten van maandag 11 tot maandag 18 februari zijn liederlijk bestaan even op stand by zetten en op water en melk trachten te overleven.

Kunnen we de snoodaards op een zonde betrappen en moeten zij een blauwe flap voor het goede doel opzij leggen?
We gaan in elk geval ons best doen om hen op het rechte pad te houden.

IMG 3656

 

IMG 3665

Pagina 1 van 2