informatie@zondagsdrinkers.be zondag van 11:00u tot 12:30u

Aan de Galg !

23.02.2019

Om een heerlijke club als de onze levend en wel te houden moet ieder lid ten gepaste tijde zijn ideeën, gedachten en soms kleine frustratietjes kunnen uiten.

Dat doen we op onze jaarvergadering die rond de verjaardag van de oprichting (14 jaar geleden!) gehouden wordt.
Stiptheid staat op deze dag centraal. Daar wordt streng op toegezien. Te laat betekent onherroepelijk een boete. Straffeloosheid kunnen wij als deftige heren niet dulden noch tolereren. De wet is daar zeer duidelijk over. En zo geschiedde dat onzen Bob een dobbel-boete aan zijn been had.
Maar ook zij die tijdens het ZD-jaar het meeste stortbier, non-alcoholico genuttigd, geen uniform, geen dweil, bier heeft laten staan en afwezig is geweest ontspringt de dans niet. Recht heeft gezegevierd! Hoezee!

Als klap op de vuurpijl worden tussen de serieuze discussies en monologen van de voorzitter door een aantal originele wedstrijden gehouden om de sfeer erin te houden en de dorst weg te houden.
Maar o wee als je als eerste van 11 afvalt bij zo'n pijleke pik-, kaartje blaas- of frankske smijt-spel. Aan de biergalg met de arme sukkelaar.
De knappe constructie laat vermoeden dat het gebruik ervan niet meevalt. Dat is dus ook gebleken. Je glas bier als bij wijze van marionette tot u nemen is bijzonder lastig als je oog-hand coördinatie al wat bezoedelt is. Enfin, het glas was uiteindelijk leeg, half in de keel, half voorlangs de keel om zich vervolgens steevast een weg te banen richten en voorbij de navel der behalsrechtte.
Hilariteit ten top voor de toeschouwers, en achteraf bekeken ook voor de speler.

Als ge u amuseert vliegt de tijd. Goed gelachen, een biertje of twee genuttigd, veel gezeverd en toch een productieve samenspraak tot stand gekomen.
Wat moet een mens meer hebben om voldaan huiswaarts te keren en daar al dan niet de partner te moeten wakker maken wegens de toegangcode vergeten...

Dank beste vrienden voor wederom een formidabele en onvergetelijke avond.  

0187